Apadana
صنایع نساجی و سولفات مس

صنایع نساجی و سولفات مس چه ارتباطی با یک دیگر دارند؟

فـهرست موضوعــــــات

سولفات مس یک ماده شیمیایی می باشد که کاربرد های فراوانی دارد؛ فرمول شیمیایی سولفات  به شکل cuso4 می باشد. سولفات به رنگ آبی روشن است که به آن گوهر آبی می گویند. این ماده در کشاورزی، دامداری، پزشکی و… کاربرد دارد. صنعت نساجی برای انجام فعالیت های خود مدام با سولفات مس در ارتباط می باشد و باید از آن برای تولید الیاف مختلف استفاده کند. صنایع نساجی و سولفات مس رابطه تنگاتنگی با یک دیگر دارند.

نساجی و تولید پارچه

برای تولید پارچه ابتدا نخ ها را به الیاف های نرم تبدیل می کنند؛ اما امروزه با به وجود آمدن دستگاه های بافندگی این کار سریع شکل می گیرد و پارچه ها زیادی در سطح کشور پخش می شود. شرکت های نساجی یک صنعت بزرگ می باشند که پارچه ها را به یک کالای مفید تبدیل می کنند و به دست مردم می رسانند. شرکت های صنایع نساجی و سولفات مس وقتی با یک دیگر قرارداد می بندند هر دو طرف سود زیادی می کنند. برای تولید نخ، با کیفیت بالا از الیاف هایی که تنوع زیادی دارند استفاده می کنند، پنبه یکی از بهترین نوع الیاف ها می باشد که ۹۰ درصد شرکت های نساجی را در بر می گیرد.

آماده سازی ترکیبات مس برای تولید مواد ضد پوسیدگی پارچه

برای تولید ترکیبات مس از روش های زیر می توانید کمک بگیرید:

  • از ترکیب اکسید مس و اکسید سولفوریک ترکیبات مسی به وجود می آید که کاربرد زیادی در صنایع دارند.
  • از واکنش سدیم هیدرو سولفات و مس فلزی یک ترکیب مسی قوی به وجود می آید که کاربرد گسترده ای دارد.

 از تولید ترکیبات مس، موادی را می توان تولید کرد که در صنایع نساجی و سولفات مس کاربرد زیادی دارند؛ به طوریکه با استفاده از آن می توان وسایل زیادی را ساخت.

معایب تولید سولفات مس

  • سولفات مس یک ماده سمی می باشد که عوارض زیادی دارد.
  • اگر این ماده با چشم برخورد کند، باعث می شود که بینایی فرد مختل گردد؛ پس هنگام استفاده از آن دقت کافی داشته باشید.
  • با ورود این ماده به بدن کبد و کلیه آسیب های جدی می بینند؛ پس هنگام استفاده از آن توجه داشته باشید که دست خود را به دهانتان نبرید.
  • اگر حتی قطره ‌ای از این ماده با پوست تماس پیدا کند، باعث التهاب پوست می شود.

پوسیدگی پارچه

اگر پارچه هایی که در صنایع نساجی تولید می شوند کیفیت زیادی نداشته باشند باعث پوسیدگی پارچه می گردند؛ البته عوامل دیگری هم در پوسیدگی پارچه وجود دارد. ممکن است که یکی از این عوامل در صنایع نساجی و سولفات مس باشد و اگر سولفاتی که از شرکت های مس دریافت می کنید با مواد نادرست ساخته شده باشند باعث از بین  رفتن پارچه می شوند؛ زیرا از سولفات مس برای رنگ دادن به پارچه استفاده می کنند. پوسیدگی پارچه بر اساس واکنش های شیمیایی و فیزیکی رخ می دهد. ممکن است بدانید که فرآیند فیزیکی پوسیدگی پارچه چگونه صورت می گیرد، وقتی از یک لباس یا یک پارچه به طور مداوم استفاده می کنیم، آن پارچه به مرور زمان الیاف خود را از دست می دهد و این موضوع به صنایع نساجی و سولفات مس ارتباطی ندارد و فقط یک واکنش فیزیکی سبب این پوسیدگی می شود.

ابریشم مصنوعی

این نوع ابریشم الیاف مصنوعی دارد که از فیبر سلولزی ساخته شده است. معمولا این نوع از ابریشم به گونه ای ساخته می شود که با ابریشم های طبیعی تفاوتی ندارد. برای تشخیص ابریشم طبیعی راه های زیادی وجود دارد که اولین و راحت ترین راه، پرسیدن از فروشنده راجب به ابریشم می باشد؛ البته گاها ممکن است اطلاعات نادرستی را به شما بدهند که در این حالت شما می توانید به نوع بافت آن دقت کنید. مثلا در فرش هایی که ابریشم طبیعی به کار رفته است بافت های آن ریز می باشد.

فرآیند کوپرامونیوم برای تولید ابریشم مصنوعی

ابریشم مصنوعی از قرار دادن یک سلولز گیاهی در آمونیوم یا مس به وجود می آید که به این فرآیند کوپرامونیوم می گویند. کوپرامونیوم محلولی به رنگ آبی تیره می باشد که به ابریشم ها رنگ می دهد و نقش مهمی در تولید ابریشم دارد. اگر می خواهید درباره فرآیند کوپرامونیوم و صنایع نساجی و سولفات مس اطلاعاتی جمع آوری کنید.

تولید رنگ آنیلین سیاه و دیازو برای رنگرزی

رنگرزی فرآیندی می باشد که طی آن الیاف یا پارچه در محلولی که شامل رنگ های مختلف می باشد و پر از مواد شیمیایی است رنگ می شود. رنگ هایی که در این فرآیند مورد استفاده قرار می گیرند باید کیفیت بالایی داشته باشند تا وقتی شسته می شوند رنگ آن پاک نشود. موادی که در رنگرزی مورد استفاده قرار می گیرند باید براساس ساختار شیمیایی طبقه بندی شده باشند تا برای رنگ‌ کردن یک پارچه مواد شیمیایی به آن آسیب وارد نکند. رنگ آنیلین سیاه و دیازو از جمله رنگ های معروف برای رنگرزی می باشند. صنایع نساجی و سولفات مس از جمله صنایع مهم و کاربردی در کشور به شمار می روند.

افزایش ثبات رنگ ها

ثبات رنگ ها یعنی ثبات در شست و شو، در برابر گرمای هوا، در برابر آب و …. می باشد. باید برای افزایش ثبات رنگ ها برخی از عواملی که روی آن تاثیر دارند را افزایش دهید تا ثبات رنگ لباس بیشتر شود. عوامل موثر بر ثبات رنگ، ساختار مولکولی مواد شیمیایی، حرارت دهی، سولفات، رنگ های مورد استفاده و … می باشند. اگر می خواهید ثبات رنگ ها را در صنایع نساجی و سولفات مس افزایش دهید باید فرآیند شیمیایی را بهتر از قبل انجام دهید.

صنایع سولفات مس و صنایع نساجی مدام با یک دیگر در ارتباط هستند؛ زیرا سولفات مس تاثیر زیادی روی کیفیت و رنگ پارچه های مورد استفاده در نساجی دارد. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری درباره این موارد داشته باشید، می‌ توانید مطالب مفید دیگری را داخل  سایت ما یعنی آپادانا پارسه زنجان شیمی مطالعه نمایید.

همانطور که گفتیم آپادانا یکی از بهترین تولید کننده های سولفات مس در ایران و خاورمیانه است برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه هر محصول مراجعه کنید.

اشتراک گذاری:
Picture of تیم تولید محتوا
تیم تولید محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *